Vijesti

Veliki doprinos i zapaženi rezultati medresanata na prvom takmičenju u besjedništvu

U amfiteatru Fakulteta za islamske studije, 4. marta 2024. godine održano je prvo takmičenje u besjedništvu, koje je privuklo veliku pažnju. Najveći doprinos, očekivano, dali su naši medresanti, koji su se u velikom broju odazvali pozivu i svojim nadahnutim govorima scenu obasjali optimizmom, dok je nekoliko njih bilo uključeno i u samu organizaciju.

Svečano otvaranje programa obilježio je dekan Fakulteta, prof. dr. Enver Omerović, koji je srdačno pozdravio prisutne i istakao važnost žive riječi u našoj zajednici, naglašavajući retoriku kao ključnu vještinu naših studenata. Ovo takmičenje, kako je naglasio, postat će tradicija na našem Fakultetu. Uz to, srdačno je poželio dobrodošlicu svim takmičarima.

Nakon dekanovog obraćanja, riječ je preuzeo prof. Mahmut Suljović, koji je takmičarima detaljno objasnio pravila takmičenja.

Zatim su uslijedile inspirativne besjede takmičara, pred kojima je sjedio žiri sastavljen od profesora Bosanskog jezika u Medresi „Gazi Isa-beg“: Mahmuta Suljovića, Jasmine Murić Mehmedović i Belkise Ljajić.

Nakon završetka besjeda, žiri se povukao da donese svoju odluku, dok je publika pažljivo birala svog favorita.

Pobjedničku besjedu održala je Mejra Suljović, studentica FIS-a.

Prema izboru publike najbolja učesnica bila je naša učenica četvrte godine iz odjeljenja u Rožajama Kanita Kurpejović.

Prema izboru žirija naša učenica treće godine, također iz odjeljenja u Rožajama, Aiša Šutković uzela je visoko drugo mjesto.

Učešće u takmičenju uzele su i učenice: Sajma Bulić, Almina Numanović, Hana Kačapor, Sumeja Plojović,  Sumejja Kalač i Aiša Kujević.

Leave a comment