Vijesti

Učenica medrese „Gazi Isa-beg“ osvojila prvo mjesto na takmičenju svih medresa

U organizaciji Uprave za obrazovanje pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH, dana 4. 3. 2024. godine  održano je veliko takmičenje iz predmeta Povijest islama, okupljajući osam medresa s područja Bosne i Sandžaka. U jakoj konkurenciji učestvovali su i predstavnici naše medrese: Aiša Gojak, Ajvazi Sara i Kurbardović Delila, pod vodstvom profesora hfz. Mirfata Fijuljanina i profesorice Rabije Hot.

Aiša Gojak, učenica naše medrese, zauzela je prvo mjesto na nivou svih medresa, još jednom se predstavivši kao pravi dragulj svoje škole. Ostali predstavnici također su postigli respektabilne rezultate, pri čemu je Sara zauzela sedmo, a Dalila jedanaesto mjesto.

Takmičenje je održano u medresi „Osman ef. Redžović“ u Visokom, okupljajući najbolje učenike iz islamskih škola. Nagrada za Aišino prvo mjesto nije samo priznanje njezinom trudu i talentu, već i stipendija Rijaseta u iznosu od 1000 KM, dodatno pojačavajući značaj njenog uspjeha i potičući druge učenike na napredovanje i izvrsnost u svojim studijama.

 

Leave a comment