Vijesti

U Tutinu održana proširena sjednica Mešihata

Dana 26.08.2021. godine u prostorijama Medrese u Tutinu  održana je redovna proširena sjednica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kojoj su osim članova Mešihata prisustvovali i glavni imami medžlisa.

Tom prilikom usvojeni su izvještaji o organiziranju kurbanske akcije u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Rožajama, Preševu i Bujanovcu te konstatovano da je i pored aktuelne pandemije, pada životnog standarda, porasta broja različitih domaćih i stranih tzv. humanitranih i paravjerskih organizacija i pojedinaca koji su se paralelno bavili ovim aktivnostima, ovogodišnja kurbanska akcija bila uspješnija od prošlogodišnje i rekordna je za 28 godina njenog organiziranja.

Na sjednici su verifikovana tri nova uvakufljenja u Novom Pazaru, Tutinu i Petnjici ukupne površine preko tri hektara zemljišta i oko 600 kvadrata objekata.

Također, verifikovan je i 25. hafiz koji je hifz položio pred komisijom Mešihata.

Donijeta je odluka o imenovanju Adnan ef. Dupljaka za v.d. direktora Medrese Gazi Isa-beg. Tim povodom, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić zahvalio je dosadašnjoj Upravi Medrese na rezultatima postignutim u veoma teškom periodu pandemije.

Za rukovodioca Ureda za mektebsku pouku imenovan je msc. Harun ef. Eminagić – glavni imam u Priboju, a za koordinatora Muslimanskog omladinskog kluba Ammar ef. Nuhambašić – imam Altun elam džamije.

         

Leave a comment