Vijesti

U odjeljenju Ženske medrese u Rožajama organizirano veče nauke

U okviru vannastavnih aktivnosti u medresi “Gazi Isa-beg” odjeljenja u Rožajama, dana 13. 02. 2020. godine organizovano je veče nauke. Preciznije, organizirana je aktivnost izvođenja raznih eksperimenata iz hemije gdje su učenice prve godine prezentirale stečeno znanje iz ove nauke.

Izvođeni su razni eksperimenti poput “magičnog mlijeka”, “miješanje” ulja u vodi,reakcija natrijum- hidrogenkarbonata sa etanskom kiselinom, naduvavanje balona uz pomoć sode bikarbone, reakcija nastanka vakuma i dr…

Izvođenju eksperimenata prisustvovale su učenice medrese, profesori predvođeni muftijom sandžačkim hfz. Abdurahmanom ef. Kujevićem koji se obratio na kraju skupa. Izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim te potvrdio ispravnost odluke o uvođenju prirodnih nauka u okviru nastavnog programa medrese. Uz upućene čestitke prof. Melisi Nurković kao i učenicama koje su zajedno sa profesoricom učestvovale u ovoj aktivnosti. Uvaženi muftija izrazio je želju da ubuduće bude još više ovakvih naučnih dešavanja u okviru medrese.

Leave a comment