Vijesti

Svjetlo nastavlja da sija

Dana 17. septembra 1990. godine, decenijama utihle glasove istine i vjere probudilo je Medresino školsko zvono, donoseći svjetlo vjere, znanja i kulture u našu zajednicu. Ovo je bila vizija hrabrih pojedinaca koji su se borili za duhovno i nacionalno buđenje našeg naroda, često suočavajući se s izazovima, ali nikada ne odustajući.

Danas, nakon tačno 33 godine, Medresa i dalje sija poput dragulja, predvodeći pozitivne promjene u društvu. Njene prostorije su dom četiri puna odjeljenja širom Sandžaka, gdje se širi miris vjere, znanja i optimizma.

U znak sjećanja na taj dan, učenici su danas u muškim i ženskim odjeljenjima Medrese u Novom Pazaru i Tutinu pripremili prigodne programe kako bi obilježili Dan škole.

Direktor Medrese hfz. Adnan ef. Dupljak istakao je da je ovaj dan podsjetnik na našu prošlost, ali i inspiracija za svjetliju budućnost, pohvalivši trud učenika prilikom obilježavanja ovog velikog dana. Posebnu pohvalu zaslužile su učenice ženskog odjeljenja u Novom Pazaru za fantastično organiziran program.

Leave a comment