Vijesti

Medresu posjetili posebni gosti: polaznici dječije ustanove Reuda

Danas, 2. 4. 2024. godine, Medresu je obišla posebna grupa gostiju – polaznici predškolske ustanove Reuda, odjeljenje na Paricama. Ova posjeta bila je prilika za mališane da otkriju čari Medrese i izraze svoje velike snove o budućem pohađanju ove elitne škole.

U pratnji upravnice Elvire Mekić, sekretara Haruna Kačapora te dviju vaspitačica, Alme Mašović i Aide Kačapor Paučinac, mališani su stigli na vrata Medrese, puni znatiželje i entuzijazma.

Srdačno ih je dočekao direktor Medrese, hfz. Adnan Dupljak, koji je s osmijehom i otvorenim srcem ugostio buduće učenike Medrese, ako Bog da.

Njihova posjeta nije bila samo prilika za upoznavanje s prostorima škole, već i prilika da pokažu svoje veliko srce. Mališani su s ponosom uručili direktoru Medrese svoj novčani prilog za završetak radova na izgradnji nove zgrade Medrese. Ovaj gest pokazuje ne samo njihovu plemenitost i lijep odgoj, već je i rezultat rada njihovih vaspitačica.

Ovaj dirljiv događaj podsjeća nas na važnost dječje čistote srca, a Medresa, sada više nego ikad prije, simbolizira mjesto nade, obrazovanja i zajedništva.

Leave a comment