Vijesti

Maturantice Medrese, odjeljenje u Tutinu, ispraćene na umru

Danas je bio poseban dan za maturantice Medrese “Gazi Isa-beg”, žensko odjeljenje u Tutinu, jer su krenule na najljepši put: u posjetu svetim mjestima Mekke i Medine. Prije polaska na ovo značajno putovanje, maturantice i njihovi profesori bili su srdačno dočekani i ugostiteljski dočekani od strane visokih zvaničnika Islamske zajednice.

Predsjednik Mešihata, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, direktor Medrese, hfz. Adnan ef. Dupljak, i zamjenik predsjednika Mešihata, muftija dr. Rešad ef. Plojović, bili su među onima koji su pružili podršku i ohrabrivanje maturantima prije njihovog odlaska na put.

Ovo duhovno putovanje nije samo prilika za posjetu svetim mjestima, već je i prilika za maturante da prodube svoje duhovno znanje, osnaže svoju vjeru i stvore trajne uspomene. Putovanje će im omogućiti da se povežu s historijom i duhovnom baštinom islama na mjestima od velike vjerske važnosti.

Ova inicijativa pokazuje posvećenost Medrese “Gazi Isa-beg” u obrazovanju i duhovnom razvoju svojih učenika, pružajući im priliku da istraže i osjete duboke duhovne vrijednosti svoje vjere.

Neka je hairli maturanticama, uz želju da nam se bezbijedno vrate s bogatim duhovnim iskustvima.

Leave a comment