Vijesti

Izlivena četvrta ploča za novu zgradu Muške medrese

Radostan dan za vjernike i vakife. U jutarnjim časovima izlivena je četvrta ploča za novu zgradu Muške medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Donatorska večer za ovaj, jedan od najvažnijih vakufa Islamske zajednice u kojem nastaje i stasava vjerska elita, održana je prije dvije godine, a lično ju je predvodio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić. Direktor medrese Gazi Isa-beg hfz. Adnan ef. Dupljak posebno se zahvalio brojnim vakifima koji su podržali i ovu aktivnost Islamske zajednice, te čine ulema ovog kraja stasava u najboljim uvjetima.

“Hvala Allahu čijom dobrotom se upotpunjuju dobra djela. Prije nekoliko trenutaka smo završili sa nalijevanjem četvrte ploče na novoj zgradi Muške medrese Gazi Isa-beg. Allahu s.w.t. zahvaljujemo što nam je olakšao i molim Allaha da sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova Medresa izgrađuje i raste, da im Uzvišeni Allah to mnogostruko vrati i na ovom, a posebno na budućem svijetu”, kazao je hfz. Dupljak.

Direktor Vakufske direkcije  muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević poručio da je Medresa, zasigurno, najvažniji vakuf Islamske zajednice, jer se u njemu odgaja ulema ovog naroda. Zahvalan svim donatorima, uputio poziv i drugima da se uključe.

“Ovo je najvažniji vakuf koji se podiže pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e, a u realizaciji Vakufske direkcije i medrese Gazi Isa-beg. Mi smo ponosni na cijelu našu građevinsku ekipu koja djeluje u okviru arhitektonsko-građevinske službe Vakufske direkcije, ali smo također ponosni na sve naše donatore ovdje u domovini, ali i dijaspori i cijelog islamskog svijeta koji su stali uz nas u ovom mubarek projektu. Ovo je jedna veoma velika priča, pa su i potrebe mnogo više nego što naši kapaciteti to dozvoljavaju, ali mi smo ubijeđeni da će naš narod i muslimani odgovoriti na adekvatan način. Zahvalan svima koji su nas podržali do sada, ali također i poziv svim ljudima koji brinu za svoju vječnu budućnost da upišu svoja imena i ovjekovječe svoj spomen barabar na spisku sa najodabranijim Božjim robovima, poslanicima, ashabima, učenjacima, ali također i gazijama koji su bitisali ovdje na prostoru Bosne – Gazi Isa-bega, našega muftije rahmetli Muamera ef. Zukorlića, kao i ostalih velikih ljudi koji su pokrenuli ovu veliku revoluciju”, istakao je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

 

SANApress

 

Leave a comment