Vijesti

Direktor Medrese potpisao projektni ugovor sa Upravom za saradnju s crkvama i verskim zajednicama

Dana 19. 3. 2024. godine, hfz. Adnan ef. Dupljak, direktor Medrese „Gazi Isa-beg“, istaknute obrazovne institucije s dugom tradicijom, posjetio je Upravu za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, resorni organ Vlade Republike Srbije. Tokom ovog susreta, hfz. Dupljak se sastao s dr. Feridom Bulićem, zamjenikom direktora, s ciljem potpisivanja projektnog ugovora koji predstavlja korak naprijed ka ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Direktor Medrese je u svom obraćanju iskazao zahvalnost Upravi za dosadašnju podršku i pomoć medresi „Gazi Isa-beg“. Naglasio je važnost kontinuirane saradnje između vjerskih institucija i državnih organa u ostvarivanju obrazovnih ciljeva i promociji međuvjerskog dijaloga.

Ovaj sastanak je, također, bio prilika za dogovor budućih projekata i aktivnosti, čime se potvrđuje obostrani interes za daljim jačanjem veza između Medrese i Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama. Očekuje se da će ova saradnja doprinijeti razvoju obrazovanja i unapređenju međureligijskog razumijevanja u društvu.

Leave a comment