Vijesti

Dan kada su upaljena svjetla

17. septembra 1990. godine prvi put se, nakon nekoliko decenija mraka, oglasilo školsko zvono u našoj Medresi. Hrabri pojedinci sa vizijom su, uz ogroman trud, bili uporni u ideji vjerskog, nacionalnog i kulturnog buđenja našeg naroda. Mnogo puta napadani, ali nisu odustajali od vizije.
Danas, 32 godine kasnije, Medresini dragulji su predvodnici svih pozitivnih tokova u društvu, a prostorije njenih zgrada u četiri prepuna odjeljenja širom Sandžaka mirišu mirisom vjere, nauke i optimizma.
Tim povodom, učenici su prigodnim programima obilježili Dan škole u odjeljenjima muške i ženske Medrese u Novom Pazaru, te odjeljenjima u Rožaju i Tutinu.
Prisutnima su se po odjeljenjima obratili direktor hfz. Adnan ef. Dupljak, muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, prof. Edib ef. Zukorlić i prof. Meliha Preljević, podsjećajući učenike na značaj Medrese i našu obavezu čuvamo njen ugled, uz molbu Uzvišenom Allahu da nagradi sve koji su doprinijeli njenom razvoju, te da je čuva za još mnogo generacija koje  dolaze.

Leave a comment