Vijesti

Održan prijemni ispit u Medresi

U subotu 23. juna 2018. održan je prijemni ispit u prvi razred Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.
Prije početka ispita, koji se sastojao iz pisanog i usmenog dijela, održan je sastanak u Velikoj sali Mešihata, gdje se na početku prisutnim kandidatima i kolektivu Medrese, obratio direktor dr. Rešad ef. Plojović koji je učenicima čestitao na izboru Medrese i zaželio uspjeh na prijemnom, a potom zahvalio predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću na prisustvu i pozvao ga da se obrati.
Muftija Dudić je u svom obraćanju naglasio da je Medresa naša najelitnija škola, da je privilegija biti njen učenik, te da oni koji je upišu pretenduju da budu dio elite. Također je ukazao da je Medresa Gazi Isa-beg jedna i jedina medresa u Srbiji koju oni koji se žele školovati u medresi trebaju pohađati, a da je sve drugo pokušaj i loša kopija, koja umjesto da donosi dobro šteti narodu i onima koji pohađaju takve škole.
Nakon susreta sa predsjednikom Mešihata otpočela je izrada testa općeg znanja i usmenog dijela prijemnog ispita kojem je pristupilo blizu 120 učenika sa prostora Sandžaka, Srbije i Crne Gore, od kojih će biti formirana po dva odjeljenja muške i ženske Medrese u N. Pazaru i odjeljenje u Rožaju.
Rezultati prijemnog ispita će biti objavljeni u ponedjeljak, inšaAllah.
Informativna služba
]]>