Vijesti

Održan kviz u „Gazi Isa-beg“ medresi

Dana 28.02.2017. godine, u prostorijama Medrese „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru i Rožaju održan je tradicionalni kviz općeg znanja.

Na kvizu su učešće uzele ekipe svih razreda i odjeljenja Medrese, kako muških tako i ženskih, uključujući i istureno odjeljenje Ženske medrese u Rožaju. Kviz je ove godine koncipiran i urađen na sofisticiraniji način, gdje su takmičari imali mogućnost vizuelnog odabira oblasti i pitanja. Oni su odgovarali na pitanja iz pet različitih oblasti: islama, bosanskog jezika i književnosti, historije, geografije i sporta. Na početku kviza učesnicima i prisutnima obratio se direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović koji ih je poselamio i takmičarima poželio sreću u fer utrci za finale. Između šest ekipa Muške medrese svoje mjesto u finalu osugurale su ekipe IV-a i II-a/2 razreda, u sljedećem sastavu: IV-a Hodžić Jasmin Matović Edin Džinović Azmir Kurbardović Ramo

II-a/2 Hamidović Zehad Fijuljanin Zejd Kapidžić Amar Zimonjić Ramiz

Iz Ženske medrese u Novom Pazaru, od ukupno šest ekipa, učešće u finalu obezbijedile su ekipe II-b/1 sa najviše poena i III-b/1, u sastavu: II-b/1 Amina Plojović, Amina Ljajić, Belkisa Ljajić, Edina Bačevac. III-b/1 Sumeja Kučević, Elma Kučević, Anida Dreković, Ajla Ljajić. U Rožaju od svih ekipa najbolja je bila ekipa IV-c razreda.

]]>