Vijesti

Medresa upriličila iftar za članove kolektiva

U utorak 21.05.2019. godine, 16. Ramazana, Uprava Medrese Gazi Isa-beg u N. Pazaru upriličila je iftar za profesore i uposlenike, kojem su prisustvovali i čelnici ustanova i službi Islamske zajednice, predvođeni predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem i predsjednikom Sabora h. Hajrom ef. Tutićem.

Nakon iftara prisutne je poselamio direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, kazavši da se podudarilo da iftar u Medresi bude u noći Bedra, ukazujući na simboličnu vezu Bedra i Medrese, gdje je pobjeda na Bedru označila prekretnicu i ulazak u novu epohu, kao što je i obnavljanje Medrese 1990. značilo prekretnicu za muslimane Sandžaka i šire regije, donijelo brojne blagodati, te vratilo čast i slobodu vjernicima. Predsjednik Mešihata je u svom obraćanju ukazao na najvažnije poruke Bedra, koje su aktuelne u svakom vremenu, te naglasio da svaki narod i generacija ima svoj Bedr kojeg doživljava i preživljava, kao i da se vjernici ne trebaju plašiti izazova vremena, već trebaju popravljati svoj odnos prema Allahu dz.š. koji garantuje i obećava Svoju pomoć i pobjedu onima koji su iskreni vjernici, kao što je pomogao Poslanika a.s. i učesnike Bedra.
Iftar je iskorišten da se u ime kolektiva Medrese izrazi poštovanje i počast, te dodijele zahvalnice i simbolične nagrade članovima kolektiva koji su se nakon dugogodišnje službe u Medresi povukli sa svojih funkcija i poslova tokom školske 2018/19. godine, i to: h. Begu Drekoviću, koji je više od 20 godina obavljao poslove ekonoma, Muratki Plojović koja je od 1996. godine bila angažovana kao kuharica u Medresi i Mevljudi Sulejmanović, koja je 20 godina obavljala posao higijeničarke.
]]>