Vijesti

Medresa nagradila svoje najbolje učenike na kraju I polugodišta 

U prostorijama Medrese „Gazi Isa- beg“ u Novom Pazaru, 07.02.2019. godine, upriličena je dodjela nagrada učenicima koji su na kraju prvog polugodišta postigli najbolje rezultate, tj. ostvarili prosjek ocjena 5,0 sa primjernim vladanjem, kao i one bez izostanaka. Na taj način rukovodstvo Medrese u saradnji sa profesorima i razrednim starješinama šalje poruku svojim učenicima da cijene njihov rad i zalaganje.

Nagrade je uručio direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, a dodjeli su prisustvovali pomoćnik direktora za nastavu Mahmud ef. Zukorlić i pomoćnik za internat Šemso Šaćirović, te određeni broj članova kolektiva iz reda razrednih starješina i vaspitne službe u Medresi.

Prilikom dodjele direktor Plojović je istakao da je ponosan na generacije koje stasavaju u Medresi jer su, kako kaže, oni pravi predstavnici te škole i Islamske zajednice. Poručio je učenicima da je najveća nagrada roditeljima i dug koji imaju prema njima odličan uspjeh i odgoj koji stiču u toku školovanja.

Učenici Medrese složni su u svojoj poruci da im je ovo veoma bitan podsticaj i pokazatelj da Medresa i Islamska zajednica brinu o svojim polaznicima, da im stalno daju podršku i kako kažu dobar „vjetar u leđa“ da nastave dalje sa svojim uspjesima.

Medresanti pozivaju svršenike osnovnih škola da upišu Medresu jer je to škola koja vrjednuje trud i zalaganje svojih polaznika koji ulažu u sticanju svog znanja.

Sana – Amela Salković

]]>