Vijesti

Delegacija Medrese posjetila džemate u Prijepolju i Brodarevu

U petak, 12.01.2018. godine, delegacija Medrese predvođena direktorom dr. Rešad ef. Plojovićem, u kojoj su bili mr. Muhedin ef. Latifović i prof. Berin ef. Ljajić, posjetila je Medžlise IZ-e Prijepolje i Brodarevo i tom prilikom predvodili džumu namaz.
Dr. Plojović je džumu namaz predvodio i hutbu održao u brodarevskoj Malkan Čauš džamiji, mr. Latifović u Vakufskoj džamiji u Prijepolju, a prof. Ljajić u prijepoljskom naselju Velika Župa.
Tokom razgovora sa džematlijama i rukovodstvom oba medžlisa izražena je želja da ovakve posjete budu što češće kako bi džematlije na ovom prostoru Islamske zajednice osjetili bliskost sa odgojno-obrazovnim ustanovama Mešihata i kako bi se ostvarili što bolji rezultati na polju vjersko-prosvjetnog djelovanja.
Dr. Plojović, u svojstvu direktora Medrese i potpredsjednika Mešihata, obećao je da će profesori Medrese i FIS-a biti prisutniji na ovom prostoru, te da će se potruditi u obezbjeđivanju prijevoza i troškova putovanja kako bi se džemati poštedjeli dodatnih izdataka po ovom pitanju.
]]>