Vijesti

Održan kviz poznavanja životopisa Poslanika, s.a.v.s. Uručeno 12 nagarada

U mjesecu Rebiul-evvelu u Mešihatu IZ Novi Pazar održan je kviz znanja. Medresanti su imali priliku pokazati stečeno znanje, a za one najbolje uslijedile su i nagrade.

Direktor Medrese „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru hfz. Adnan ef. Dupljak, kazao da su svi pokazali veliko znanje, ali su sitnice odlučile ko će osvojiti prva dva mjesta.

„Teško je bilo, ali i naporno odlučiti, da ne uđemo nekome u hak ili da nekome oduzmemo pravo, ali smo nekoliko puta pregledavali sve testove i došli da ćemo podijeliti 12 nagrada, gdje će biti prvo i drugo mjesto, a maksimalan broj bodova je 90“, rekao je ef. Dupljak.

Dobitnici nagarada istakli da je ovo takmičenje posebno za njih, ali i prilika gdje su mogli sebe predstaviti u najboljem svjetlu.

“Takmičenje mi je mnogo značilo, naročito što je zbog Poslanika, s.a.v.s. Tokom priprema učili smo o njegovom životu. Pripreme su trajale mjesec dana, a ova nagrada će mi dati još veću motivaciju za učenjem”, naglasio je Jonuz Talha.

“Meni ova nagrada znači mnogo, jer sam nekako dala pečat četvrtoj godini i drago mi je što sam pokazala znanje koje sam stekla u Medresi”, zaključila je Altuna Aličković

I ovaj kviz i sve što naša Islamska zajednica radi najbolji je pokazatelj gdje našu djecu i našu omladinu trebamo usmjeriti.

Direktor Medrese je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji kviza, a posebno direktoru izdavačke kuće “El-Kelimeh” Maliku ef. Nuroviću, koji je donirao vrijedne knjige najboljima.

SANA-press

Leave a comment