Ispraćena 506. generacija maturantica u Rožajama

Upriličena svečana Akademija 506. generacije maturanata Medrese Gazi Isa-beg
30/04/2018
SPISAK PRIMLJENIH UČENIKA I UČENICA U PRVI RAZRED MEDRESE ZA ŠKOLSKU 2018/19. GODINU
26/06/2018

Ženska Medresa Gazi Isa-beg organizirala svečanu akademiju 506. generacije maturanata u Rožajama u Domu Kulture. Na svečanosti prisustvovali najviši zvaničnici Islamske zajednice u Srbiji.

Prigodan sadržaj, učenje Kur’ana i ilahija obilježilo je ovu akademiju. Na kraju programa prisutnima se obratio potpredsjednik Mešihata i direktor Medrese, dr. Rešad ef. Plojović, koji je govorio o ovoj generaciji maturantica i njenim uspjesima, te uspjesima učenika Medrese istakavši da da ih krasi hrabrost, zrelost, samopouzdanje, znanje mudrost i uspjeh tokom obrazovanja. Kazao je da je kolektiv Medrese prije četiri godine dobio na amanet djecu od svojih roditelja i da je brižljivo vodio brigu o tom emanetu, da bi ih danas, po okončanju školovanja vratili roditeljima, ali sada kao zrele ljude, spremne za život.

Dr. Plojović je istakao da nije slučajno da i u Novom Pazaru i Rožaju u ovim proljećnim danima prvo predstavljaju plodovi znanja i nauke koje je Medresa dala, čime se otvara sezonu matura i maturanata različitih škola koji će se predstavljati, zaključivši da su svi maturanti lijepi na svoj način onima koji ih posmatraju, ali su maturanti i matirantice Medrese najljepši i izvan konkurencije.
Pojedinac, grupa, zajednica ili narod može napredovati i biti uspješniji kroz dvije stvari: vjeru i znanje, o čemu nas Uzvišeni obavještava u Kur’anu.

Direktor dr. Rešad ef. Plojović završio je govor dovom zahvale Uzvišenom Allahu dž.š. na blagodatima kojima je obasuo bošnjake Sandžaka.

(SANA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *